2009. február 27., péntek

2. hét



Gipszbe zárt 5 hétből, mert a héten kiderült, hogy a beigért 6 hét, lecsökkent 5-re, már a második hetet tölti Kolosunk. Hihetetlen türelemmel viseli a megpróbáltatásokat. Kinnt leesett a sok hó, ő pedig itt bennt a szobában szomorkodott, hogy mire kimehet elolvad. Ezt nem hagyhattuk, overál a lábra, kabát, kesztyű, és irány a kert. Áldom, hogy családi házban lakhatunk.




Kivittem egy szánkót, és felültettem rá. Valcsival, mert hétfőn ő sem volt óviban, odahordtunk Kolosnak egy nagy kupac havat, és építettünk egy hóembert. Mikor bejöttünk, ragyogott az arca az örömtől. Milyen apróságokkal lehet örömet szerezni egy ilyen kis lénynek. Amíg volt hó, mindig megismételtük a hóemberépítést.

A héten eljutottunk orvoshoz is, megdícsérte a gipszet, nem is cserélte le, mert miután megnézte a röntgent, megállapította, hogy nagyon kis enyhe törés. A fekvőgipsznek összesen 3 hétig fennt kell lennie, majd kap térdig érő járót.
Ahogy telnek a napok, olyan sokat ügyesedik a mozgásban. Már ülve a földön tud közlekedni, kézzel fel tudja nyomni magát.
Ma az iskolában környezetfelmérő volt, nagyon szeretett volna bemenni. Édesapámék itt voltak, így teljesítettük vágyát, bevittük az iskolába. Nagyon megható volt, ahogy minden kisgyerek odaszaladt, örültek neki, körbeállták. Jó volt látni.
Réka néni az osztályfőnökük egy meglepetéssel várta. Írás órán a gyerekek rajzoltak és üzeneteket írtak Kolosnak. Mind a 27 kisgyerek jókívánságát küldte, és mellé rajzoltak 1-1 rajzot. Kolos órákig nézegette itthon, annyira boldog volt, hogy ennyien gondolnak rá, és mennyire hiányzik a többieknek. Apróság, de úgy érzem Réka nénitől ez nagyon szép gesztus volt, megtanítja ezzel a gyerekeknek is, mennyire fontos a barátság.
Meg kell említenem természetesen a tesókat is. Most éppen körülülik az asztalt és közösen játszanak, puffasztott színes rudacskákból építenek valami szépet. Milyen jó nekik, hogy vannak testvéreik, és hogy ilyen jó testvérek. Persze viták nálunk is vannak, de ilyenkor öröm rájuk nézni, még azt is elfelejtem, hogy este 10 óra van és már régen nyomni kellne az ágyat. Majd pihenünk holnap, itt az egész hétvége.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése