2009. augusztus 11., kedd

Akarattyai nyaralás

Nyár elején Borka anyukájától kaptunk egy kis családi táborban való részvételre meghívót a két fiúnak. Nagyon helyes szülei vannak a kislánynak, így gondoltam, nem lenne hátrány, ha elmennének 5 napra egyedül a Balatonhoz. Nagyon örülök, hogy így döntöttem. Már az út is szokatlan volt, vonattal mentek le Akarattyára. Eddig csak autós utazásban volt részük, gondoltam így ezt is kipróbálhatják. Egy kis családi nyaralóban laktak, ahol nagy telek volt pont a Balaton parton, a telek felett pedig egy hatalmas park. Minden délelőtt kézműves foglalkozás volt, készítettek képeslapokat, halacskás pólót, béka pénztárcát, festettek köveket is, de volt társasjátéktól kezdve fejtörőkig és a kihagyhatatlan fociig minden. Délutánonként pedig amikor csak tehették strand. Kaptak tőlünk kis pénztárcában zsebpénzt is, amit persze a strandon költhettek el minden hülyeségre. Gondolták anya végre nincs ott, így nem látom, ha a golyóautómatát tömik. Azért ez is kell.
Borka nevelőapukáját nagyon megszerették, mikor kezet fogtak vele búcsúzásképpen, mondták is neki, hogy
- Szia Pistike! - mint kiderült, Réka az ő poharára ezt írta, ami gyerekeimnek nagyon tetszett, így attól kezdve így hívták.
Azért dagadt a mellünk a büszkeségtől, mikor csütörtökön a telefonban Réka azt mesélte, hogy Pisti meg fog minket kérdezni hogyan neveltük a srácokat, hogy ilyen okosak, mert teljesen el van ájulva tőlük. Órákig társasoznak IQ tornát játszanak, illetve bármi érdekli őket, még a szorzótáblát is fújták a harmadikos lányokkal a strandon. Hát igen, matekagyuk az van.
A strandolást is nagyon élvezték, a Balaton eddig kimaradt az életükből. Koli ezt nagyon nem is sajnálta, mert nem szereti a hideg vizet, így ő talán nem is ment bele minden nap. (igaz még szerintem sem volt hideg)
Mikor megérkeztünk értük, Pisti tényleg áradozott felőlük, ők is áradoztak Pistiről. Érdekes, mennyire szívükbe tudnak néha zárni egy-egy felnőttet, és mennyire rajonganak érte. Utolsó délután rendeztek egy kis házi vásárt is. Minden nap kaphattak a gyerekek nyomdát különböző dolgokért, pld.: körletrend, stb., és az így összegyűjtött "pontokat" válthatták be ajándékokra.
Kolim annyira aranyos volt, hogy a strandon még Valcsinak is vett egy szép gyűrűt, nekünk pedig mindketten festettek köveket, amelyen az ő csillagképük van rajta.
Nagyon szépen megállták a helyüket ezen a héten idegenben.
Lementünk értük, mert következett a Balatoni biciklitúra immáron édes ötösben.

1 megjegyzés:

  1. Emmát is el akartam küldeni. Az utolsó pillanatig hezitált. Sajnálom most már, hogy nem ment. Jövőre én döntök helyette és nem fogja bánni - szerintem!

    Puszi,

    Szilvi

    VálaszTörlés