2009. augusztus 11., kedd

Hármasban


Azért is örültem, hogy a srácok elmentek nyaralni pár napra, mert Valcsikámmal hármasban maradtunk. Szerintem ő is nagyon élvezte, hogy egyke lehet, de azért a végére már hiányoztak neki a fiúk. Nagyon elszokott attól, hogy nem nyaggatja őt senki. Valcsi januárban múlt hatéves, és nagy döntés előtt álltunk, engedjük-e iskolába, vagy nem. Pont ez a január olyan vízválasztó. Ismerek olyan hat és fél évest, aki iskolás lett, és nem okoz neki gondot a tanulás, és ismerek pont olyat is, akinél mégis jobb lett volna, ha még várnak vele. Valcsika nagyon sokat változott az elmúlt fél év alatt, de még mindig nem tartom érettnek arra, hogy iskolás legyen. Nem a lexikai tudással van a baja, hanem egyrészről a beszéde még nem teljesen hibátlan, köszönve ezt a srácoktól eltanult ikernyelvnek, illetve a játékossága. Szerencsére az oviban mindenki megerősített abban, hogy nem veszítek azzal semmit, ha visszatarom egy évre, sőt nem azzal fog eltelni az első évünk, hogy állandóan veszekedünk, mert még nem képes hosszan koncentrálni a tanulásra, a feladatokra, és nem játszhat annyit, amennyit szeretne.

Mivel Valcsi vegyes csoportba jár az oviban, így szerencsére a barátnői is pont maradnak még egy évig, illetve mikor kezdeni fogja a sulit, éppen a másik két barátnője is ezt a sulit fogja kezdeni. Azért ez sem lesz hátrány, habár ő hamar megtalálja a barátait. Érdekes, annak ellenére, hogy őt mindenki nagyon szereti, mégsincsen sok barátnője, akit igazán annak nevez.

Egyszóval Valcsika még egy évig élvezheti gyermekségét. Próbálom majd legalább ezt az évet kihasználni, beírattam a Varázsoviba, ahová hetente egyszer jár majd a másik ovi mellett, illetve folytatjuk a táncot, ebben az évben már 2*2 órában balett és musicaltánc lesz. Az úszást is szeretnénk folytatni, mert a víz a lételeme, illetve ha még egy év múlva is komolyan fogjuk gondolni a szinkronúszást, ez mind jó lesz hozzá. Ez azért majd az ő döntése is lesz.

Valcsinak talán csak magasságával lesz kicsit gond, már idén is azt hitték róla, hogy másodikos. Szoktunk is poénkodni Judit nénivel az ovónénijével, aki nem túl magas, hogy jövőre Valcsika utóléri, hiszen már most 132 cm.

Azért remélem jól döntöttünk, és Valcsinak csak előnyére fog válni, hogy még nem kell iskolába mennie. Szerencsére nagyon jó oviba jár, és a csoportjukban is lesz 12 nagycsoportos, így sokat fognak foglalkozni velük. Persze azért ő a fiúktól is hihetetlenül sokat vesz át, már persze csak akkor, ha akar.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése