2010. március 19., péntek

Visszatekintő- Ünnepeink

Drága Valcsikámat újra olyan öröm érhette, hogy a születésnapját utazással ünnepelhettük. Éppen Gerlitzenen voltunk síelni barátokkal január 18-án, amikor betöltötte 7 évét.Azt mondják, minden 7. év egy fordulópont az ember életében, ha ez igaz, neki most kezdődik újra. Sok mindent tartogat neki, kezdve azzal, hogy idén végre elkezdheti a sulit is, amire mondhatom szellemileg teljesen megérett, hogy játékilag mi lesz, azt majd meglátjuk. Elvarázsolt hercegnőm azért még hozza a formáját. Érdekes volt, mikor a táncon megkérdeztem Zina nénit Valcsiról, ő is csak annyit válaszolt, hogy "hát, az Elvarázsolt Hercegnő?".

Születésnapjára minden kislány, aki a csapattal tartott, rajzolt neki valami szépet. Hangulatot csak a 2 kedvenc Barna Ferikéim csatározása rontotta el, mikoris Feri rossz néven vette, hogy Fecó nem hajlandó Valcsikának puszit adni. Azt persze nem vette észre, hogy Koli sem adott, de ő távolabb ült. Olyan durciba ment át a dolog, hogy Fecóm zokogva ülte végig az ünnepséget, és még a tortából sem evett. Én csak annyit mondtam Ferinek, hogy mind szép és jó, de azért ezt jobb lenne, ha nem az ünnepelt előtt vitatták volna meg, hanem szépen ketten, mikor még a vendégek sincsenek ott. Ebben egyetértettünk. Szerencsére azért hamar kibékültek, főleg, mikor elmeséltem neki, hogy a szálláson, mikor senki nem látta, azonnal adtak Valcsinak puszit.

Persze Valcsikánkat megünnepeltük itthon is külön-külön a nagyszülőkkel, Marika nénikkel, Mariannal és az oviban is, mert oda is mindig viszünk tortát. Sajna a buli még várat magára, de megigértem neki, hogy a névnapján megtartjuk, mert talán akkor nem lesz valaki, akit nagyon ott szeretne látni beteg, mint januárban.




Kolin is ünnepelhetett februárban, és jó hosszan meg is tette. Nevenapjának dátumát, nem felejtette el közölni már jó előre senkivel, így nem volt, aki elfelejthette volna. Mi sem felejtettük el, hogy beígértük neki a játszóházat, még pedig azt, ahol lövöldözni lehet szivacslabdákkal. Jó kis buli volt, mi is végre megpihenhettünk Ferivel, miközben néztük, ahogy élvezik a játékot. Azt azért észrevettem, kezdenek kinőni a játszóházból, már nem tartják annyira érdekesnek, mint pár éve. A közös autóversenyzés jobban érdekelte őket egy idő után.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése