2009. június 2., kedd

Kiscicák születtek

Mikor kisgyerekek voltunk nővéremmel, volt egy nagyon aranyos cicánk, Tigrincs. Sok szép emlékem fűződik hozzá, tíz éven át volt családtag nálunk. Mivel szüleimnek Budatétényben volt egy kertjük, ahol most nővéremékkel élnek, Tigit minden nyáron kivittük oda. Ősszel visszaköltözött velünk a lakásunkba, sokszor pedig kocsival vittük ki. Még azt is nagyon élvezte. Befeküldt édesapám nyakába, ott töltötte a kivezető utat. Sok-sok nyáron örvendeztetett meg bennünket kiscicák élményével, amit még a mai napig nagyon szeretek újra átélni. Nem vagyok egy macskabolond, éppen ellenkezőleg, de a kisciciák minig olyan édesek.
Nővéreméknél is van három macska, Marci, aki apu kandúrmacskája, Füli, aki Klaudiáé, és Maffin, aki egy árva kidobott macsek, egyszercsak előkerült, ő Líviáé.
Édesanyám a Szempont Alapítvánnyal ment éppen táborozni egy hétre, mi pedig épesapámmal és nővérem családjával készítettünk neki meglepetést, mire hazajött. Fiúk kifestették a konyhát, Anitával pedig két napig teljesen kitakarítottunk mindent. Sokszor szeretnénk anyunak segíteni, de ő nem engedi, pedig szegénykém a tompánlátó szemével alig lát, és mégis mindent szeretne csinálni. Szóval Feri feglalkozott a skacokkal, mi Valcsival elmentünk Budaténybe. Gondoltam Aou ne aludjon egyedül, Valcsikát pedig ne kelljen ide-oda ráncigálni, aludjon ott. Nem is gondoltam milyen csodálatos élményben lesz része. Füli cica világrahozott 4 kiscicát és abból kettőt Valcsi is végignézett. Nagy élmény volt, olyan édesen mesélte mit látott. A cica nagyon igényelte az emberi jelenlétet, mikor éjszaka a 4. kicsi született, felébresztette nővéreméket, és majdnem a hálóban szülte meg a picit. Nagyon aranyos anyukaként viselkedig, és mind a négy kicsi nagyon egészséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése